Slider1
Slider2
Slider3
Slider4
Slider5
Slider6
Slider7
previous arrow
next arrow
Mobiel_slide_1
Mobiel_slide_2
Mobiel_slide_3
Mobiel_slide_4
Mobiel_slide_5
Mobiel_slide_6
Mobiel_slide_7
previous arrow
next arrow
logo-vandenboertaxaties.fw
logo-kant.fw
logo-vanboxtel.fw
logo-d66-vught
logo-pvda.fw
logo vvd-vhc
logo-gemeentebelangen
logo-rensbressers
logo-rensbressers
logo adverteren.fw
Voedselbank
Voedselbank

Familie berichten

7 december 2021 Familieberichten op Vught.nu

Het is mogelijk om hier op de nieuwssite van Vught...

Krachten Etienne en Martijn maakten de sprong naar Ecotap

VUGHT – 4 oktober 2021. Etienne en Martijn zitten samen in de kamer van hun manager, Marcel Versterre. Beide jongemannen zijn met een ‘rugzak’ begonnen bij Ecotap. En nu… vertellen ze eerlijk en trots over hun werk en persoonlijke groei.

‘Vijf jaar geleden was ik dit interview nooit aangegaan’, vertelt Etienne. ‘Dat durfde ik toen niet. Maar nu wel’, zegt hij trots. ‘Ik heb bij Ecotap veel geleerd. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen, geef mijn grenzen eerder aan en kom voor mezelf op.’ En dat blijkt wel als Etienne in de kamer van Marcel gelijk in zijn stoel gaat zitten. Als Marcel er iets van zegt, lacht Etienne: ’tja, ik ben toch je rechterhand?’ Martijn: ‘Voor mij geldt eigenlijk wel hetzelfde. Ik doe hier veel ervaring op en mijn zelfvertrouwen is gegroeid. Ik ben op 6 juli 2020 bij Ecotap begonnen. Voordat ik hier kwam, was ik lange tijd uit de roulatie. Het eerste wat ik hier leerde, was weer in het werkproces komen. En dat was wennen. Daarnaast wilde ik mijzelf weer terugvinden. En dat gaat steeds beter, ook dankzij mijn jobcoach waar ik regelmatig mijn verhaal aan kwijt kan.’

Techniek en ontwikkeling
Zowel Etienne als Martijn hebben een technische achtergrond. Etienne heeft de opleidingen Elektromonteur en Detailhandel afgerond. Martijn de opleiding Elektrotechniek.

Martijn: ‘Ik ben via het traject ‘terug naar werk’ voor halve dagen bij Ecotap begonnen als tester. Nu heb ik een jaarcontract. Ik werk vier dagen in de week en hou me vooral bezig met ontwikkelen. Om eerlijk te zijn, vind ik dat ook veel leuker dan alleen maar testen. Ik ben een hardware en geen software man. Maar soms moet je dingen doen die minder leuk zijn en elkaar helpen. Ook vind ik het soms op de werkvloer best wel chaotisch. Dat vind ik lastig.’, zegt Martijn eerlijk. Etienne ziet dat anders en reageert: ‘Oh, ik vind de hectiek nu wel meevallen. Toen we nog de productie zelf deden, was er altijd spoed. Vergeleken met toen valt de druk nu wel mee.’ Etienne werkt alweer wat langer bij Ecotap. ‘Ik ben via de gemeente Vught in contact gekomen met het bedrijf. In juni 2016 startte ik op de productie. In het begin vond ik dit werk prima, maar op een gegeven moment heb ik aangegeven: ‘Alleen productiewerk, dat wil ik niet. Inmiddels werk ik fulltime bij de snelladers DC. Ik stuur de werkplaats aan en verdeel werk onder mijn collega’s. Ik heb contact met klanten en ben praktijkbegeleider. Als Marcel een bepaalde gebeurtenis niet meer weet, dan vraagt hij dat aan mij. Vaak weet ik dan feilloos te vertellen hoe het ook alweer was. En weet ik het niet, dan zeg ik dat ook.’

Ecotap is een leuk bedrijf
Etienne: ‘Ik heb het bedrijf “letterlijk” zien groeien. Van een vestiging in een oude “showroom” naar deze nieuwe vestiging. Ik heb stellingen gezet en meegeholpen met de inrichting.’ ‘En inmiddels hebben we ook een 2e verdieping’, vult Martijn aan. Beiden vinden een goed kwalitatief product belangrijk. Etienne: ‘Ik stel mezelf altijd de vraag: Wil ik dit product ook zelf hebben en gebruiken? Is het antwoord ja? Dan pas ben ik tevreden.’ ‘Helemaal mee eens’, zegt Martijn. ‘Daarnaast wil ik graag nieuwe mensen mijn kennis en ervaring overdragen om zo mijn hoge standaard en vooruit denken door te geven.’

Etienne en Martijn zijn eensgezind. Ecotap is een flexibel, informeel, open en eerlijk bedrijf. Kortom een leuk bedrijf. Etienne: ‘Ik zeg altijd tegen anderen…de bazen die hier zitten, die vind je nergens. Zij staan altijd voor je klaar. En geven mensen kansen.’

Toekomst en dromen
De toekomst zien Etienne en Martijn allebei rooskleurig in. Etienne wil graag op zichzelf gaan wonen. Voor Martijn staat zijn toekomst “open”. ‘Ik heb het gevoel dat alles weer mogelijk is. Een gevoel dat lange tijd weg is geweest. En dat heb ik voor een groot deel te danken aan Ecotap.’ Dat ze niet meer willen aankloppen bij de gemeente voor een uitkering, dat is een ding wat zeker is. En over dromen zijn ze het wel eens. De loterij winnen en rijk worden.

Marcel Versterre, manager Ecotap
Marcel Versterre, manager: ‘Ecotap staat bekend als een maatschappelijk verantwoord bedrijf. We praten over uitspringkrachten en kijken naar talent en kwaliteit. Ook ik ben een uitspringkracht. Ecotap zocht drie jaar geleden in eerste instantie een magazijnman. Maar na het zien van mij cv video, zei Kees van Bergen, eigenaar van Ecotap: ‘Ik heb geen magazijnman nodig, maar ik heb jou nodig.’

Marcel Versterre, manager: ‘Wij laten mensen in hun kracht. Als ik iets in iemand zie, dan geef ik hem/haar altijd een kans.’

Yvonne van Laarhoven, accountmanager re-integratie en participatie: ‘Ecotap biedt mensen de kans op een (nieuwe) start. Daarom werk ik graag met hen samen!’

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij Vught Nu. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@vught.nu

 

 

bas van doorn
bas van doorn
Hoven-Schilderwerken
logo peijenburgvught.fw
logo peijenburgvught.fw
logo-essentieelwonen.fw
previous arrow
next arrow
logo-t-heem
logo-guldenberg.fw
logo-hustin
logo-hustin
Jan van Balkom
logo-empee-helvoirtnet1
20 november 2022 Column Corvers: Subsidiepot

Door Peter Corvers...

Meer >>

Theater de Speeldoos
Theater de Speeldoos
Agenda de Petrus
Agenda de Petrus

Een reactie plaatsen op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

logo-stichting helvoirtnet.fw
logo-gemeenteberichten-hel-vug.fw
1-1-2
Centrum jeugd en gezin
Postbus 51
Amber Alert